fbpx

Όλοι μας κάποια στιγμή αναζητήσαμε πληροφορίες στο Διαδίκτυο πάνω σε θέματα υγείας. Μια ξαφνική ρινική αιμορραγία, ένας επαναλαμβανόμενος πονοκέφαλος, κάποιο εξάνθημα στο δέρμα, μας έκαναν να αναζητήσουμε πληροφοριακό υλικό (φωτογραφίες, κείμενα, αναλύσεις, συμπτώματα κ.α.) για το θέμα που μας ενδιέφερε.

Στο Διαδίκτυο μπορείτε να βρείτε πληροφορίες για όλα τα θέματα υγείας που αφορούν τον ανθρώπινο οργανισμό. Η αναζήτηση για το πιο μικρό πρόβλημα (π.χ. μια απλή γρατζουνιά στο χέρι) έως τα πιο σοβαρά ιατρικά θέματα (π.χ. μια εγκυμοσύνη), θα έλεγε κανείς ότι είναι σχεδόν καθημερινό φαινόμενο στον εικονικό κόσμο των social media αλλά και του Διαδικτύου γενικότερα. Το μόνο που χρειάζεται είναι να βάλουμε μια λέξη ή μια φράση “κλειδί” σε μια μηχανή αναζήτησης και μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα θα εμφανιστούν στην οθόνη μας όλα τα σχετικά αποτελέσματα!

Πληθώρα ομάδων (groups) στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης, προσωπικών ιστοσελίδων και ιστολογίων (websites & blogs), μεγάλες διαδικτυακές πύλες, ασχολούνται – παρουσιάζουν – αναλύουν – έχουν αποκλειστικό περιεχόμενο σχετικό με ιατρικά θέματα. Είναι όμως πολύ βασικό να έχουμε στο μυαλό μας τρεις βασικούς κανόνες (πάνω στους οποίους βασίστηκε και συντάχθηκε και αυτό το άρθρο):

  1. Οι πληροφορίες και τα στοιχεία που διαβάζετε σε αυτές τις σελίδες εκφράζουν, σχεδόν πάντα, τις προσωπικές απόψεις των συγγραφέων, και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή. Η χρήση αυτών των στοιχείων και των πληροφοριών και τα αποτελέσματα αυτών, γίνονται με αποκλειστική ευθύνη του επισκέπτη της κάθε ιστοσελίδας.healthwebpages4
  2. Δεν ψάχνουμε ποτέ στο Διαδίκτυο, τα συμπτώματα για να κάνουμε από μόνοι μας «διάγνωση» και φυσικά, είναι αυτονόητο το ότι δεν ακολουθούμε ποτέ τις διάφορες πιθανές θεραπείες για το όποιο ιατρικό πρόβλημα μας απασχολεί. Ο ειδικός επιστήμονας, ο γιατρός σας, είναι αυτός που θα σας δώσει τις σωστές συμβουλές και θεραπείες.
  3. Καμία ιστοσελίδα, καμιά «προσωπική εμπειρία» και κανένα προσωπικό ιστολόγιο (blog) δεν αντικαθιστά την άμεση επικοινωνία, τη σωστή διάγνωση, και σαφέστατα, την όποια θεραπεία χρειαστεί, του ειδικού επιστήμονα ή/και του γιατρού που μας εξετάζει.

Λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη τα παραπάνω, ας δούμε μερικές από τις ιατρικές ιστοσελίδες που βρήκαμε εμείς ενδιαφέρουσες και αξιόλογες.

(Ξεκαθαρίζουμε ότι πρόκειται για ένα μικρό δείγμα αφού σαφώς, υπάρχουν και άλλες ιστοσελίδες που απλά εμείς δεν έχουμε αντιληφθεί ακόμα ή δεν έτυχε να τις «επισκεφθούμε»!)

—Διαφήμιση—
Στείλε και λάβε email μηνύματα στις πινακίδες των οχημάτων

Οι σελίδες αυτές έχουν δημιουργηθεί είτε από ιδιώτες ιατρούς, είτε από μεγάλα ιατρικά κέντρα, είτε από εξειδικευμένα ιατρικά περιοδικά και έχουν σαν σκοπό την ενημέρωσή μας πάνω στα διάφορα ιατρικά θέματα, καθώς και τις όποιες εξελίξεις στο χώρο της Ιατρικής, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο. Σε αυτό το σημείο, να αναφέρουμε ακόμα ότι υπάρχουν χιλιάδες προσωπικές ιστοσελίδες ιατρών, νοσοκομείων, διαγνωστικών κέντρων κ.λπ., που ανήκουν καταρχήν στην κατηγορία των εμπορικών ή/και διαφημιστικών ιστοσελίδων. Έχουν, δηλαδή, δημιουργηθεί για την παρουσίαση και ενημέρωση των ειδικοτήτων τους, των υπηρεσιών και των εξειδικευμένων ιατρικών παροχών που προσφέρουν. Πολλές από αυτές τις ιστοσελίδες φιλοξενούν πολλά και ενδιαφέροντα άρθρα των ιατρών-κατόχων τους (π.χ. έχουν συνήθως μια κατηγορία blog στο μενού της σελίδας, όπου ο γιατρός αρθρογραφεί για όποιο θέμα θεωρεί σημαντικό ή για τις ιατρικές εξελίξεις που υπάρχουν σχετικά με την ειδικότητά του).

[Δεν θα κάνουμε όμως αναφορά σε τέτοιου είδους κατηγορίες ιστοσελίδων για δυο λόγους: ο πρώτος είναι ότι δεν μπορούμε και δεν θα ήταν σωστό να ξεχωρίσουμε κάποιους ανάμεσα στους χιλιάδες επαγγελματίες ιατρούς που έχουν δικές τους ιστοσελίδες με κίνδυνο να «αδικήσουμε» τους υπόλοιπους και ο δεύτερος είναι ότι δεν θέλουμε να θεωρηθεί αυτό το άρθρο διαφημιστικό ή προωθητικό για μια μερίδα επαγγελματιών.]

Μερικές Ελληνικές ιστοσελίδες με ιατρικό περιεχόμενο:

  • Το iatronet.gr είναι ένα από τα πρώτα και μεγαλύτερα Ελληνικά portal με θέματα υγείας, προληπτικής ιατρικής, διατροφής, φυσικής κατάστασης και αισθητικής. Πρόκειται για έναν από τους πρωτοπόρους στην κατηγορία του στην Ελλάδα και έχει σχεδιαστεί για να δίνει γρήγορα, εύκολα και πάνω απ’ όλα υπεύθυνα πρακτικές πληροφορίες που αφορούν το «ευ ζην» του ατόμου. Το περιεχόμενο του iatronet.gr συντάσσεται από μεγάλο αριθμό διακεκριμένων επιστημόνων (ιατροί, διατροφολόγοι, ψυχολόγοι, φυσιοθεραπευτές κτλ) που προσφέρουν τις γνώσεις και την άποψή τους ανάλογα με το γνωστικό τους αντικείμενο. Το iatronet.gr παρέχει τις αξιόπιστες και έγκυρες υπηρεσίες του στους Έλληνες χρήστες από το 1999.
  • Το διαδικτυακό περιοδικό www.iator.gr δημιουργήθηκε το 2004 με γνώμονα τις σύγχρονες απαιτήσεις για την αναζήτηση πληροφοριών μέσω του διαδικτύου σε επιστημονικά θέματα καθώς και για την ενημέρωση του ενδιαφερόμενου κοινού. Στόχος του περιοδικού σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες του: «Βλέποντας τον Ιάτωρα θέλουμε να σκέφτονται ότι είναι ένα αξιόπιστο εργαλείο και ένα αναγνωρίσιμο βήμα στη δημοσιοποίηση εκλαϊκευμένων άρθρων, εργασιών παρουσιάσεων και δημοσιεύσεων σε θέματα υγείας. Είναι η κοινοποίηση δωρεάν ιατρικών άρθρων και η εμπορική προβολή εταιριών, υπηρεσιών στο χώρο της Υγείας.»
  • Το Medlabnews.gr είναι ένα Διαδικτυακός χώρος ιατρικής ενημέρωσης, με ενυπόγραφα άρθρα από ιατρούς που δημιουργήθηκε τον Φεβρουάριο του 2011 ως μία προσπάθεια ενημέρωσης των ασθενών του Ιατρικού Ινστιτούτου MEDLAB. Γρήγορα ξέφυγε από τα όρια του MEDLAB και επεκτάθηκε σε όλη την Ελλάδα & το εξωτερικό. Καλύπτει την ανάγκη για έγκυρη ιατρική πληροφόρηση μέσω διαδικτύου. Η πληροφόρηση που προσφέρει ενισχύθηκε από την δημιουργία του νέου site www.iatrikanea.gr όπου προβάλλονται ειδήσεις και νέα από τον χώρο της υγείας.
  • Το iatropedia.gr με ειδήσεις και άρθρα από το χώρο της υγείας.
  • Το http://health.in.gr που αποτελεί μεγάλο μέρος της γνωστής πύλης in.gr και περιέχει νέα, αρθρογραφία, απόψεις και άλλα πολλά χρήσιμα στο χώρο της υγείας.
  • To advancehealth.gr το οποίο είναι ένα μεγάλο portal (Διαδικτυακή πύλη) για την υγεία και την ομορφιά.
  • Η ιστοσελίδα Medlook.net που σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες: έχει ως στόχο τη σοβαρή, έγκυρη, συνεχή ενημέρωση για θέματα υγείας. Οι πληροφορίες που παρέχει προέρχονται από διεθνώς αναγνωρισμένους οργανισμούς και από πηγές εγνωσμένου κύρους. Οι εργασίες που παρουσιάζονται στο MEDLOOK αποτελούν το προϊόν μιας προσεκτικής και αναλυτικής επιστημονικής έρευνας. Η ομάδα του MEDLOOK η οποία αποτελείται από επιστήμονες, γιατρούς, τεχνολόγους και άλλους συνεργάτες, καθημερινά ερευνά για να σας παρουσιάσει χρήσιμες και αξιόλογες εργασίες

Προσοχή στα διαφημιστικά μηνύματα ή στις ιστοσελίδες τρίτων που θα βρείτε στη σελίδα που επισκέπτεστε!

Οι περισσότερες ιστοσελίδες ενδέχεται να περιλαμβάνουν και συνδέσμους ή αναφορές ή να παρέχουν πρόσβαση σε άλλες ιστοσελίδες που ανήκουν σε τρίτους, και ο έλεγχός τους δεν γίνεται από την ιστοσελίδα που επισκέπτεστε. Στους όρους χρήσης θα διαβάσετε, για παράδειγμα, ότι: “Η σελίδα μας δεν εγγυάται ούτε δίδει οποιαδήποτε υπόσχεση για την ακρίβεια, την ενημερότητα ή την πληρότητα των πληροφοριών που περιέχονται σε αυτές τις ιστοσελίδες και δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια ήθελε τυχόν προκληθεί από το περιεχόμενο ή τις πληροφορίες που περιέχονται σε αυτές. Οποιαδήποτε παραπομπή σε ιστοσελίδα τρίτου μέσω συνδέσμου που βρίσκεται στην Ιστοσελίδα μας, σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι εγκρίνουμε ή συστήνουμε ανεπιφύλακτα το περιεχόμενο ή τις ιστοσελίδες των τρίτων.”


Intro Κατασκευή Ιστοσελίδων & eshop Σε #1 τεχνολογίες CMS Ανάπτυξη σε wordpress, prestashop, woocommerce 19 Χρόνια εμπειρίας Κατασκευάζουμε ιστοσελίδες από το 2001 Ξεκάθαρες χρεώσεις Οικονομικά πακέτα σύμφωνα με τις ανάγκες σας sillogoi Ιστοσελίδες οργανώσεων & συλλόγων Ειδίκευση & εμπιστοσύνη Πολυετής συνεργασίες με ΑΔΕΔΥ, ΕΛΛ.Ο.Κ, ΟΔΥΕ, ΕΣΚΑ Επικοινωνία μελών Μέσα από SMS, newsletters & social. Αρχείο μελών. Ολοκληρωμένες υπηρεσίες Υποστήριξη, ενημέρωση υλικού & social, live stream... eshop Ενημέρωση eshop και ιστοσελίδων Καταχώρηση προϊόντων Σύμφωνα με τις προδιαγραφές σας. Ενσωμάτωση SEO. Επεξεργασία εικόνων Image optimization. Καθάρισμα φόντου. Ενημέρωση ιστοσελίδας Ανάπτυξη δημοσιεύσεων, συγγραφή άρθρων, κειμένων. adwords Διαφημίσεις σε Google & Facebook Διαχείριση Google adwords Δημιουργία & ενημέρωση λογαριασμού διαφημίσεων. Δημοσιεύσεις σε Facebook Επαγγελματικά posts Facebook, Instagram, Twitter. Google business & maps Ξεχωρίστε στους χάρτες και στις αναζητήσεις.