fbpx

Ηλεκτρονική ψηφοφορία οργάνωσης – σωματείου

Υποστήριξη σωματείου για την διενέργεια ηλεκτρονικής ψηφοφορίας.

Στη Madlink εδώ και 21 χρόνια παρέχουμε ειδικευμένες μηχανογραφικές υπηρεσίες σε συνδικαλιστικά σωματεία, ομοσπονδίες, συλλόγους κ.α. Πέρα από την κατασκευή και υποστήριξη μίας ιστοσελίδας τα σωματεία έχουν ανάγκη από ειδικευμένες μηχανογραφικές υπηρεσίες για την λειτουργία και την επικοινωνία τους. Πολύ περισσότερο σήμερα που η νομοθεσία απαιτεί την διενέργεια και ηλεκτρονικών ψηφοφοριών για τις εκλογικές διαδικασίες.

Ηλεκτρονική ψηφοφορία σωματείουΠαρέχουμε ολοκληρωμένες υπηρεσίες για την διενέργεια ηλεκτρονικών εξ αποστάσεων ψηφοφοριών σε συνδικαλιστικές οργανώσεις.

Η επιχείρηση μας αναλαμβάνει όλες τις εργασίες που απαιτούνται για την διενέργεια ηλεκτρονικών ψηφοφοριών. Δημιουργούμε και υποστηρίζουμε το ψηφιακό μητρώο μελών της οργάνωσης μέσα από ασφαλείς και σύμφωνες με GDPR φόρμες στο internet. Δημιουργούμε την ηλεκτρονική ψηφοφορία σε συνεργασία και υπό την εποπτεία της εφορευτικής επιτροπής. Ενημερώνουμε τους ψηφοφόρους με οδηγίες για την εκλογική διαδικασία, αν απαιτηθεί διενεργούμε δοκιμαστικές εκλογές. Υποστηρίζουμε μηχανογραφικά την εκλογική διαδικασία, την εφορευτική επιτροπή και την έκδοση αποτελεσμάτων. Υποστηρίζουμε τηλεφωνικά μέσα από ειδικευμένο helpdesk. Στέλνουμε ενημερωτικά email και sms στα κινητά των ψηφοφόρων.

Επιγραμματικά οι εργασίες και οι υπηρεσίες που παρέχουμε για την διενέργεια ηλεκτρονικής ψηφοφορίας σωματείου  

Προετοιμασία του σωματείου για την συμμέτοχή του στις ηλεκτρονικές ψηφοφορίες
  • Δημιουργία ή επαλήθευση μητρώου μελών σωματείου για την συμμετοχή τους στις ηλεκτρονικές ψηφοφορίες.
  • Τηλεφωνική υποστήριξη μελών σωματείου για την εγγραφή τους ή επαλήθευση τους στο μητρώο.
Πριν την διενέργεια ηλεκτρονικής ψηφοφορίας
  • Μηχανογραφική υποστήριξη ΔΣ στις διαδικασίες και στην επικοινωνία με ZEUS.
  • Μηχανογραφική υποστήριξη εφορευτικής επιτροπής, δημιουργία κλειδιών.
  • Ανάπτυξη δομών λογισμικού ΖΕUΣ (εκλογικοί κατάλογοι, κάλπες, ψηφοδέλτια).
  • Δυνατότητα επαλήθευσης & ενημέρωσης εκλογικού καταλόγου.
  • Μαζική αποστολή email με ενημερωτικό – υλικό για τις διαδικασίες τις ηλεκτρονικής ψηφοφορίας στα μέλη του σωματείου.
  • Δυνατότητα διενέργειας δοκιμαστικών εκλογών – εκλογικής διαδικασίας.
  • Υποστήριξη πιστοποίησης μέσα από GSIS (αφορά μόνο αθλητικά σωματεία)
Κατά την διάρκεια της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας
  • Τηλεφωνική υποστήριξη μελών σωματείου κατά την διενέργεια των εκλογών.
  • Αποστολή SMS στα κινητά των μελών (έναρξη – λήξη διαδικασίας?
  • Μηχανογραφική υποστήριξη εφορευτικής επιτροπής με φυσική παρουσία τεχνικού στο χώρο διεξαγωγής των εκλογών.
Μετά το τέλος της εκλογικής διαδικασίας
  • Μηχανογραφική υποστήριξη εφορευτικής επιτροπής στην έκδοση – δημοσίευση των αποτελεσμάτων
  • Αποστολή αποτελεσμάτων εκλογικής διαδικασίας στα email των μελών

Όλα τα δεδομένα που συλλέγονται από τις παραπάνω διαδικασίες  διατηρούνται σύμφωνα με τις διατάξεις του Κανονισμού Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

Ηλεκτρονικές εκλογές ΕΣΚΑ

Πλήρη μηχανογραφική κάλυψη της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας της ΕΣΚΑ απο την Madlink

Εκπροσωπείτε σωματείο? Πόσο έτοιμοι είστε για ψηφιακές εκλογές? Επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα!

Εάν εκπροσωπείτε κάποιο σωματείο που το αφορά η νέα νομοθεσία για την διεξαγωγή ηλεκτρονικής ψηφοφορίας καλό είναι να προετοιμαστείτε. Ελέγξτε αν έχετε ψηφιακό αρχείο μελών και αν αυτό είναι ενημερωμένο. Εάν πλησιάζει η λήξη της θητείας του ΔΣ ή η απαίτηση για γενική συνέλευση είναι απαραίτητο να έχετε έτοιμους εκλογικούς καταλόγους που θα παραχθούν από το ψηφιακό σας μητρώο μελών. Οι υπάρχοντες εκλογικοί κατάλογοι που διατηρεί ένα σωματείο δεν αρκούν για την διενέργεια ψηφιακών εκλογών γιατί δεν περιέχουν πιστοποιημένα το email του μέλους – ψηφοφόρου που απαιτεί το ZEUS.

Η επιχείρηση μας αναλαμβάνει την δημιουργία και τήρηση του ψηφιακού αρχείου μελών της οργάνωσης έτσι ώστε να είναι δυνατή η άμεση διενέργεια (εντός 3 εβδομάδων όπως απαιτεί η νομοθεσία) εκλογικής διαδικασίας. Τα αρχεία μελών φυλάσσονται κρυπτογραφημένα και σύμφωνα με τον κανονισμό προστασίας προσωπικών δεδομένων.

Ετοιμάζεστε για εκλογές και θέλετε να παρέχετε την δυνατότητα ηλεκτρονικής εξ αποστάσεως ψηφοφορίας? Επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα.

Εμείς σε συνεργασία και κάτω από την εποπτεία της εφορευτικής επιτροπής θα σας παρέχουμε όποια υπηρεσία είναι απαραίτητη για την αδιάβλητη και άριστα οργανωμένη εκλογική διαδικασία.


Κόστος υπηρεσιών

Το κόστος των υπηρεσιών μας καθορίζεται από διάφορους παράγοντες όπως ο αριθμός των μελών του σωματείου και οι επιλεγμένες υπηρεσίες.

Ειδικές τιμές με έκπτωση θα δίδονται σε σωματεία – οργανώσεις που είναι μέλη ανώτερων ή ανώτατων οργανώσεων που είναι ήδη πελάτες μας. Εκπτώσεις παρέχονται και σε όλα τα σωματεία που διατηρούν ενεργή σύμβαση συνεργασίας με την επιχείρηση μας.

Ειδικές τιμές και εκπτώσεις παρέχονται στις οργανώσεις μέλη των:

  • Ανώτατη Διοίκηση Ενώσεων Δημοσίων Υπαλλήλων (ΑΔΕΔΥ)
  • Ελληνική Ομοσπονδία Καρκίνου (ΕΛΛΟΚ)
  • Ομοσπονδία Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΔΥΕ)
  • Ένωση Σωματείων Καλαθοσφαίρισης Αττικής (ΕΣΚΑ)
  • World Federation of Orthodontists (WFO)
Επικοινωνήστε μαζί μας για οικονομική προσφορά που αφορά τις ανάγκες του δικού σας σωματείου

Ενδιαφέρεστε για την  διενέργεια ηλεκτρονικών εξ αποστάσεων ψηφοφοριών?

Επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα:
στα 2102934060 2102934014
Δευτέρα – Παρασκευή 09:00 έως 17:00

Στείλτε μας email στο info[@]madlink.gr

Σύμφωνα με τον νόμο 4808 του 2021 προβλέπει ότι: «Η ψηφοφορία γίνεται είτε διά φυσικής παρουσίας είτε ηλεκτρονικά εξ αποστάσεως, με διασφάλιση και στις δύο περιπτώσεις της ταυτοπροσωπίας των ψηφοφόρων. Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις παρέχουν υποχρεωτικά στα μέλη τους τη δυνατότητα ηλεκτρονικής εξ αποστάσεως ψηφοφορίας με διασφάλιση της μυστικότητας των ψήφων. Σχετικό λογισμικό διατίθεται χωρίς αντάλλαγμα από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Το λογισμικό “ΖΕΥΣ” διατίθεται δωρεάν μέσω του Εθνικού Δικτύου Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας (ΕΔΥΤΕ Α.Ε. – GRNET), εποπτευόμενου φορέα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Για την έγκαιρη προετοιμασία της εκλογικής διαδικασίας, οι ενδιαφερόμενοι συνδικαλιστικοί φορείς θα πρέπει να επικοινωνούν με το ΕΔΥΤΕ τουλάχιστον τρεις εβδομάδες πριν από την προγραμματισμένη ημερομηνία εκλογών στον ακόλουθο σύνδεσμο.

Σε περίπτωση που η συνδικαλιστική οργάνωση δεν διασφαλίζει ότι η συμμετοχή στις εκλογές θα μπορεί να γίνει και ηλεκτρονικά εξ αποστάσεως και δεν αξιοποιείται προς τον σκοπό αυτό κατάλληλο λογισμικό πρόγραμμα το οποίο διασφαλίζει το αδιάβλητο και τη μυστικότητα της ψηφοφορίας, τότε οι εκλογές θα θεωρούνται άκυρες. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα αναγνωρίζεται το Διοικητικό Συμβούλιο που έχει εκλεγεί, τα μέλη του δεν θα καλύπτονται από τις διατάξεις περί συνδικαλιστικής προστασίας και η συνδικαλιστική οργάνωση θα θεωρείται ότι δεν έχει διοίκηση, η οποία θα πρέπει να ορισθεί από το Δικαστήριο.Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις είναι υποχρεωμένες α παρέχουν στα μέλη τους τη δυνατότητα για εξ αποστάσεως συμμετοχή και ψηφοφορία και στις γενικές συνελεύσεις στις οποίες αποφασίζεται η κήρυξη απεργίας. Σε αυτό το πλαίσιο, το σύστημα «ΖΕΥΣ» διατίθεται προς τις συνδικαλιστικές οργανώσεις και για τη συγκεκριμένη διαδικασία. Επισημαίνεται ότι, σύμφωνα με την παρ. 3 του άρ. 8 του ν. 1264/1982 όπως διαμορφώθηκε με το άρθρο 86 του ν. 4808/2021, η κήρυξη απεργίας από γενική συνέλευση χωρίς τη δυνατότητα ψηφοφορίας εξ αποστάσεως θα θεωρείται άκυρη.

Επιλέξτε μας για την υποστήριξη των ηλεκτρονικών σας εκλογών γιατί έχουμε εμπειρία και τεχνογνωσία 21 ετών στην υποστήριξη οργανώσεων και σωματείων και διατηρούμε πολυετής συμβάσεις υποστήριξης με

  • World Federation of Orthodontists (WFO)
  • Ανώτατη Διοίκηση Ενώσεων Δημοσίων Υπαλλήλων (ΑΔΕΔΥ)
  • Ελληνική Ομοσπονδία Καρκίνου (ΕΛΛΟΚ)
  • Ομοσπονδία Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΔΥΕ)
  • Ένωση Σωματείων Καλαθοσφαίρισης Αττικής (ΕΣΚΑ)
  • Πανελλήνια Ένωση Δημοσίων Πολιτικών Υπαλλήλων (ΠΕΔΠΥ/ΥΕΘΑ/ΓΕΣ)
  • Σύλλογο Δικαστικών Υπαλλήλων Αθήνας (ΣΔΥΑ)
  • Όμιλος εθελοντών κατά του καρκίνου αγκαλιάΖΩ
  • Ένωση συνταξιούχων δικαστικών λειτουργών Ελλάδος
  • Διεθνής Αμνηστία Ελληνικό τμήμα (2011-2017)

και δεκάδες άλλα σωματεία και οργανώσεις σε όλη την Ελλάδα.



Χρειάζεστε υποστήριξη για την  διενέργεια ηλεκτρονικών εξ αποστάσεων ψηφοφοριών?

Επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα:
στα 2102934060 2102934014
Δευτέρα – Παρασκευή 09:00 έως 17:00

Στείλτε μας email στο info[@]madlink.gr