fbpx

Χρήματα από το ίντερνετ!

χρήματα από το ίντερνετ

Φαντάζει σαν καλή ιδέα έτσι;

χρήματα από το ίντερνετΤο τελευταίο καιρό ίσως λόγω και της συνεχιζόμενης επιδείνωσης της οικονομικής κατάστασης όλων μας, ακούω όλο και πιο συχνά ερωτήσεις του στυλ ‘Μπορώ να βγάλω χρήματα από το ίντερνετ;‘.
Η αλήθεια είναι πως το ίδιο το ίντερνετ είναι ιδιαίτερα ασαφές πάνω στο θέμα, με πολλές προτάσεις να εμφανίζονται σε διάφορα sites, με τους πραγματικούς τους στόχους να είναι δυστυχώς στη συντριπτική τους πλειοψηφία κακόβουλοι για εσάς και το PC σας. Πιασάρικες διαφημίσεις του στυλ “MAKE MONEY ONLINE!!!” και “I made χ$ just by surfing, you can do it too!” ποτέ δεν προσφέρουν τίποτα πέρα από ένα πολύ καλογραμμένο addware στο μηχάνημα σας και λίγο χαρτζιλίκι στον τεχνικό που θα σας το “καθαρίσει”.

Αλλά στη πραγματικότητα, μπορώ να βγάλω χρήματα από το ίντερνετ;

Εδώ είναι τα καλά νέα: υπό συγκεκριμένες συνθήκες, ναι, μπορείτε και μάλιστα αρκετά. Αφού στη Madlink στα χρόνια λειτουργίας της έχουμε διαχειριστεί μερικές δεκάδες Terrabytes ιντερνετικού traffic μπορούμε να κάνουμε μια μικρή έρευνα και να γράψουμε μερικές αλήθειες και μερικά ψέματα για το πως μπορείτε να βγάλετε χρήματα από το ίντερνετ.

Ορίστε μερικά παραδείγματα:

 

1: YouTube

Στο θέμα της απόκτηση χρημάτων από το ίντερνετ το YouTube έχει δημιουργήσει, λόγω της τεράστιας απήχησης του, έναν εντελώς δικό του μύθο. Πολλές φορές ακούω για πληρωμές ανά view σε κάποιο video που μπορεί να ποστάρει κάποιος στο κανάλι του. Μια δήλωση σαν αυτή έχει αρκετά μικρή επαφή με την πραγματικότητα, αφού υπάρχει σήμερα ένα σύνολο ενός εκατομμυρίου ανθρώπων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα Partnership του YouTube κερδίζοντας χρήματα για τα video που ανεβάζουν. Βέβαια, συγκριτικά με το σύνολο των καναλιών του ΥouΤube (κοντά στο ένα δισεκατομμύριο(!)) αυτός ο αριθμός είναι αρκετά μικρός. Πως μπορείτε να μπείτε στο Partnership; Είναι αρκετά απλό: φτιάξτε ένα κανάλι και ανεβάστε ένα video αρκετά καλό ώστε να πάρει 15,000 συνολικής ώρες προβολής  σε διάστημα 90 ημερών. Μετά επικοινωνείτε με το YouTube, δίνετε έναν τραπεζικό λογαριασμό ή λογαριασμό Paypal και μπορείτε να αρχίσετε να ‘συλλέγετε’. Σημαντικό προαπαιτούμενο: Τα video σας πρέπει να είναι αρκετά καλά για να γίνουν τόσο πολύ αρεστά στο κοινό του YouTube. Πρέπει να υπάρχει αρκετό ταλέντο ή εξαιρετικές συγκυρίες βιντεοσκόπησης για να πάρετε viral status κάτι που γίνεται ακόμα πιο δύσκολο σε ένα μικρό κοινό σαν αυτό της Ελλάδας. Μια καθολική συμβουλή από την Madlink: Στοχεύετε ‘προς τα έξω’.

2: Good old Blogging

Στείλε και λάβε email μηνύματα στις πινακίδες των οχημάτων

Αν και δεν είναι και καμιά καινούρια ιδέα, είναι πολύ εύκολο για τον καθένα από μας να ξεκινήσει ένα blog. Τα blogs, που υπάρχουν από πολύ καιρό στο web είναι, πέρα από το χρηματικές ευκαιρίες που μπορούν να προσφέρουν, ένας ωραίος τρόπος να παρουσιάσετε τις σκέψεις σας στον κόσμο μέσω του web. Και αν σκέψεις σαν αυτές του δικού σας blog μπορούν να προσεγγίσουν αρκετό κόσμο, αυξάνοντας την επισκεψιμότητα σας μπορείτε εύκολα να προσεγγίσετε ανθρώπους που, ζητώντας από εσάς να τη μοιραστείτε, προσθέτουν διαφημίσεις στο site σας δίνοντας σας κάποιο ποσό. Και στη συγκεκριμένη περίπτωση το υλικό που θα παραδίνετε στο web, πρέπει να έχει αρκετό ενδιαφέρον. Από πλευράς Madlink μπορούμε να σας βοηθήσουμε να κατασκευάσετε το blog σας προσδίδοντας κύρος, με δικό σας domain name, ξεχωριστή εμφάνιση και κορυφαίο SEO για να φτάσετε γρήγορα εκεί που θέλετε.

3. Σύνδεση της ιστοσελίδας σας με μεγάλα E-shop

 

Σε περίπτωση που σας ανήκει ή σκέφτεστε να κατασκευάσετε κάποιο site με e-commerce χωρίς κάποια υποστήριξη e-shop θα μπορούσατε να σκεφτείτε τη σύνδεση του ιστόχωρου σας με API από κάποιο ήδη αναγνωρισμένο e-shop σαν το ebay ή, αν απαιτείτε συγκεκριμένο τοπικό αγοραστικό κοινό, το skroutz.gr. Τέτοιες υπηρεσίες συνήθως  κοστίζουν για να προστεθούν στο site σας, αλλά τα καλά νέα είναι πως για κάθε κλικ προς το e-shop παίρνετε μια μικρή προμήθεια πέρα από το κέρδος της πώλησης. Αν πιστεύετε πως θα είστε σε θέση να πουλήσετε αρκετά προϊόντα για να βγάλετε κέρδος από μία τέτοια συμφωνία, είναι ένας εξαιρετικός τρόπος να βγάλετε χρήματα από το ίντερνετ και η Madlink μπορεί εύκολα να συνδέσει την ιστοσελίδα σας για εσάς. Αν από την άλλη η επιχείρηση σας είναι νέα και δυσκολεύεται να πουλήσει στο web στην αρχή μπορείτε να σκεφτείτε λύσεις κατασκευής ιδιόκτητου e-shop στην ιστοσελίδα σας, σαν αυτές που προσφέρουμε εμείς.

4. Affiliate Marketing

Το affiliate marketing χαρακτηρίζει διάφορες μεθόδους που χρησιμοποιούν μερικές ιστοσελίδες για να προμοταριστούν από τους χρήστες τους με διάφορα ανταλλάγματα για αυτούς. Οι χρήστες που θέλουν να συμμετάσχουν σε προγράμματα affiliate συνήθως στέλνουν links με προτάσεις(referrals) σε γνωστούς τους ή φιλοξενούν affiliate links σε κάποιο μέρος του ιστότοπου τους. Έχει ήδη πολύ κοινό και στην Ελλάδα, γιατί φαντάζει ο πιο εύκολος τρόπος να κερδίσεις χρήματα από το ίντερνετ. Μπορείτε εύκολα να συμμετάσχετε δωρεάν σε ένα τέτοιο πρόγραμμα αν επισκεφτείτε μια ιστοσελίδα που το παρέχει σαν το Linkwise ή το ClickBanner. Παρόλα αυτά η συμβουλή της Madlink για το affiliate marketing είναι, σκεφτείτε το καλά προτού το επιχειρήσετε. Μπορείτε να στέλνετε affiliate links σε φίλους που έχουν ανάγκη τα προϊόντα που διαφημίζετε, αλλά στέλνοντας υπερβολικά πολλά επιζητώντας το κέρδος υπάρχει ο κίνδυνος να καταλήξετε σαν ένας τυπικός spammer μέχρις ότου το ίδιο το web αποφασίσει να σας “αποβάλει” όταν αναπόφευκτα θα πέσετε σε κάποιο spam trap. Το σημαντικό είναι πως εταιρίες σαν αυτές που προσφέρουν affilite marketing θέλουν να κάνετε την βρώμικη δουλειά για αυτούς. Δεν θα τους πειράξει και πολύ αν η IP σας καταλήξει blacklisted, αφού τεχνικά αυτοί δεν συμμετέχουν.

5. Φωτογραφίζω ή γράφω

Όσον αφορά κάποιες πιο κλασσικές μορφές εργασίας σαν τη δουλεία του φωτογράφου το internet έχει αναλάβει να τις μεταφέρει στον ψηφιακό κόσμο για εμάς. Sites σαν το Shutterstock και το Istockphoto, θα δεχτούνε τις (καλές) μας φωτογραφίες και για κάθε ‘κατέβασμα’ από κάποιον επισκέπτη θα μας πιστώσουν με ένα μικρό ποσό. Και αφού οι περισσότεροι από εμάς αποκτάμε, τον τελευταίο καιρό, όλο και περισσότερη ειδίκευση στη φωτογραφία γιατί να μην πάρουμε και κάτι από αυτό; Έχουμε συνηθίσει πλέον να ανεβάζουμε μαζικά φωτογραφίες σε sites σαν το Facebook, αλλά η αλήθεια είναι πως το like δεν δίνει χρήματα (αν και το έχω ακούσει και αυτό…). Αντίστοιχα sites σαν το ArtιcleSale και το Constant-contet θα αγοράσουν άρθρα που μπορούμε να γράψουμε από το PC μας, στο σπίτι, για να τα μεταπωλήσουν, δίνοντας μας και πάλι κάποια ανταμοιβή για το καθένα. Σε περίπτωση που θέλετε να ακολουθήσετε καριέρα συγγραφέα και γνωρίζετε καλά αγγλικά, αυτή μπορεί να είναι μια πολύ καλή αρχή.

6. Bitcoin, ιντερνετικό χρηματιστήριο και Litecoin

χρήματα από το ίντερνετ

Χάρις στο OpenCL οι Radeon της AMD αποτελούσαν μια από της καλύτερες επιλογές μονάδων επεξεργασίας για Bitcoin mining.

Αν και οι εξαιρετικές εποχές του bitcoin mining έχουν περάσει προ πολλού, το κρυπτογραφημένο χρήμα διατηρεί την αξία του. Τον τελευταίο καιρό ξεφυτρώνουν πάρα πολλά sites σαν το anx και το safello που πουλάνε και αγοράζουν bitcoin. Μπορεί λόγω του μαζικού mining που υπέστη τα προηγούμενα χρόνια η τιμή του bitcoin να έχει πάει στα ύψη (1 BTC = 446.67€ τη στιγμή που γράφεται το άρθρο) αλλά ένα είναι σχεδόν σίγουρο πως θα ανέβει κι άλλο. Γιατί; Υπάρχουν πολλοί τρελαμένοι miners ακόμα εκεί εξω. Πέρα από αυτό, αν κάποιος θα ήθελε να επενδύσει στο mining μπορεί να δοκιμάσει την νέα επιλογή για κρυπτοχρήμα: το Litecoin. Αν και μοιάζει πολύ με το Bitcoin, οι συναλλαγές Litecoin, μέχρι την ώρα που γράφω, περιλαμβάνουν πιο απλά blocks και μπορούν να αποκρυπτογραφηθούν και από κάποιο κανονικό οικιακό υπολογιστή. Συγκριτικά φυσικά με το Bitcoin, τα Litecoin είναι εξαιρετικά πιο φθηνά, αλλά δεν μπορείς να ξέρεις που μπορεί να φτάσει μια μέρα η τιμή του ακόμα και χωρίς τη πρωτοτυπία του Bitcoin. Θα μπορούσε να ήταν καλή ιδέα να ξεκινήσετε το “σκάψιμο” κυρίως αν το PC σας έχει αρκετά καλή VGA για τις διαδικασίες επαναληπτικότητας που απαιτεί η αποκρυπτογράφηση των ψηφιακών νομισμάτων.


Το συμπέρασμα

erosart

H Madlink έχει κατασκευάσει το erosart.gr

Υπάρχουν λοιπόν όπως είδαμε αρκετές επιλογές για να βγάλετε χρήματα από το ίντερνετ. Για να αντιμετωπίσουμε όμως τους μύθους γύρω από το θέμα, αρκεί να πούμε πως το ίντερνετ είναι άλλη μια αγορά που μπορούμε να επιλέξουμε και τίποτα παραπάνω. Το παρασύνθημα είναι πως δεν υπάρχει κάποιος εύκολος τρόπος να αποκτήσουμε χρήματα στο ίντερνετ, όπως και πουθενά αλλού. Λόγω του ότι το web είναι μια εντελώς νέα αγορά, ίσως να παρέχει πολλές περισσότερες ευκαιρίες, αλλά καλό θα ήταν αν επιλέγατε να τις κυνηγήσετε, να φροντίσετε να ενημερωθείτε αρκετά καλά προτού επιδιώξετε τίποτα.

Όμως, από που προκύπτουν όλοι οι μύθοι γύρω από τα εύκολα χρήματα από το ίντερνετ;

Οι μύθοι και οι “ράδιο αρβύλα” ευκαιρίες είναι πολλές, αφού οι ψεύτικες πληροφορίες για αγορά εργασίας είναι τόσο παλιές όσο το ίδιο το ίντερνετ. Το έτος 1988, προτού την οριστική εφαρμογή του world wide web  γράφτηκε ένα από τα πρώτα spam, ίσως το πιο διάσημο απ’ όλα, το γνωστό MAKE.MONEY.FAST. Το mail περιείχε μία λίστα ονομάτων μη-υπαρκτών προσώπων και διευθύνσεων μαζί με μία πρόταση για να στείλεις από ένα δολάριο σε κάθε ένα από αυτά τα άτομα. Αφότου τα χρήματα παραδίνονταν, το όνομα σου υποτίθεται πως θα έμπαινε σε μια παρόμοια ανανεωμένη λίστα και άλλοι άνθρωποι θα υποχρεωνόντουσαν να σου ταχυδρομήσουν χρήματα αφού λαμβάνανε το καινούριο spam. Η απάτη εξαπλώθηκε σε χιλιάδες υπολογιστές μέχρι το 1994 μέσα από το Usenet, ενώ ο δημιουργός του, γνωστός με το όνομα Dave Rhodes, πλούτισε συλλέγοντας τα χρήματα που στέλνανε μαζικά οι ανύποπτοι χρήστες, αφού τη περίοδο εκείνη, ο όρος “spam” δεν είχε ακόμα ακουστεί ούτε στα διδακτορικά εργαστήρια του MIT.

Σήμερα που τα πράγματα έχουν εξελιχθεί στις τηλεπικοινωνίες και δημιουργούνται από πολλές πλευρές καινούριες προσπάθειες για ένα περισσότερο ασφαλές web, είμαστε περισσότερο προστατευμένοι από απάτες σαν αυτή. Να είστε σίγουροι όμως πως παρόμοιες λογικές ακολουθούν πολλοί άνθρωποι εδώ μέσα. Και στο τέλος η καλύτερη απάντηση που μπορούμε να δώσουμε στη ερώτηση μπορώ στα αλήθεια να κερδίσω χρήματα από το ίντερνετ είναι η εξής: Φυσικά και μπορείτε! Πρέπει όμως καλύτερα να σπουδάσετε πληροφορική πρώτα.


Θέλετε να λάβετε προσφορά για την κατασκευή του δικού σας eshop?

Δείτε αναλυτικά τις παροχές του πακέτου κατασκευής eshop anti Covid 19 Επιλέξτε εκπτώσεις για να πετύχετε καλύτερη τιμή κατασκευής. Προσθέστε extra δυνατότητες και λάβετε προσωποποιημένη προσφορά

Προσφορά eshop anti-COVID 19


Intro Κατασκευή Ιστοσελίδων & eshop Σε #1 τεχνολογίες CMS Ανάπτυξη σε wordpress, prestashop, woocommerce 19 Χρόνια εμπειρίας Κατασκευάζουμε ιστοσελίδες από το 2001 Ξεκάθαρες χρεώσεις Οικονομικά πακέτα σύμφωνα με τις ανάγκες σας sillogoi Ιστοσελίδες οργανώσεων & συλλόγων Ειδίκευση & εμπιστοσύνη Πολυετής συνεργασίες με ΑΔΕΔΥ, ΕΛΛ.Ο.Κ, ΟΔΥΕ, ΕΣΚΑ Επικοινωνία μελών Μέσα από SMS, newsletters & social. Αρχείο μελών. Ολοκληρωμένες υπηρεσίες Υποστήριξη, ενημέρωση υλικού & social, live stream... eshop Ενημέρωση eshop και ιστοσελίδων Καταχώρηση προϊόντων Σύμφωνα με τις προδιαγραφές σας. Ενσωμάτωση SEO. Επεξεργασία εικόνων Image optimization. Καθάρισμα φόντου. Ενημέρωση ιστοσελίδας Ανάπτυξη δημοσιεύσεων, συγγραφή άρθρων, κειμένων. adwords Διαφημίσεις σε Google & Facebook Διαχείριση Google adwords Δημιουργία & ενημέρωση λογαριασμού διαφημίσεων. Δημοσιεύσεις σε Facebook Επαγγελματικά posts Facebook, Instagram, Twitter. Google business & maps Ξεχωρίστε στους χάρτες και στις αναζητήσεις.