fbpx

Ήρθε και στην Ελλάδα το Google Street View!

street view iconΗ Google εγκαινίασε το Street View και για την Ελλάδα. Η υπηρεσία παρουσιάστηκε σε ειδική εκδήλωση της «Google Ελλάς» την Πέμπτη 5 Ιουνίου, στο Ζάππειο Μέγαρο. Ο διευθυντής της «Google Ελλάς» κ. Στέφανος Λουκάκος, δήλωσε, ότι η Google επενδύει στην Ελλάδα και εκτίμησε, ότι το Google Street View θα βοηθήσει σε πολλούς τομείς της ελληνικής οικονομίας, αποτελώντας ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο ιδίως για τους τουρίστες, οι οποίοι θα μπορούν πλέον να περιηγούνται εικονικά εκ των προτέρων στις ομορφιές της Ελλάδας. Επίσης, όπως ανέφερε, η υπηρεσία θα αποβεί πολύ χρήσιμη σε διάφορες ελληνικές επιχειρήσεις (ξενοδοχεία, εστιατόρια, μεσιτικά γραφεία, γκαλερί κ.α.), που θα μπορούν πλέον να παρέχουν εικονικές περιηγήσεις στους υποψήφιους πελάτες τους μέσω των χαρτών της Google.

Οι χρήστες του διαδικτύου ανά τον κόσμο μπορούν πλέον μέσω των Χαρτών Google (Google Maps) να κάνουν εικονικές περιηγήσεις στη χώρα μας με εικόνες από κάμερες λήψης 360°! Η εφαρμογή Google Street View μπορεί να ενσωματώνεται σε ιστοσελίδες επιχειρήσεων, και να προβάλλει τουριστικά αξιοθέατα.

 

Το StreetView της Madlink

Το StreetView της Madlink

 

Η Ελλάδα γίνεται η 56η χώρα που εισέρχεται στο Street View, καθώς η πολύ δημοφιλής εφαρμογή είναι ήδη διαθέσιμη σε 55 χώρες παγκοσμίως (εγκαινιάστηκε στις Η.Π.Α. το 2007), δίνοντας τη δυνατότητα στους χρήστες να εξερευνούν εικονικά μια γειτονιά μέσω πανοραμικών φωτογραφιών από το επίπεδο του δρόμου. Είναι επίσης διαθέσιμο στο Google Earth αλλά και στους Google Χάρτες για κινητά τηλέφωνα και tablets.

Προστασία προσωπικών δεδομένων

Η εικονική περιήγηση δεν γίνεται σε πραγματικό χρόνο, δηλαδή αυτό που βλέπει ο χρήστης, έχει φωτογραφηθεί πριν από κάποιο χρονικό διάστημα! Τα ειδικά εξοπλισμένα αυτοκίνητα της Google φωτογραφίζουν μόνο δημόσιους χώρους και τους ιδιωτικούς μόνο μετά την ειδική άδεια του ιδιοκτήτη! Το Street View περιέχει λοιπόν, αποκλειστικά εικόνες που είναι, ούτως ή άλλως, ορατές από δημόσιους δρόμους, ενώ χρησιμοποιεί τεχνολογία που θολώνει τόσο πρόσωπα όσο και πινακίδες κυκλοφορίας. Επιπλέον, όποιος χρήστης το επιθυμεί, μπορεί εύκολα να ζητήσει περαιτέρω θόλωση πατώντας “Αναφορά προβλήματος” κάτω δεξιά στην εικόνα.

Για περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με το Street View και για τους τρόπους χρήσης του, παρακαλώ επισκεφθείτε τον σύνδεσμο http://google.gr/streetview.

Συλλογή Street View από ελληνικά αξιοθέατα

 

Δελτίο τύπου του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού:

Ηλεκτρονική περιήγηση στους αρχαιολογικούς μας χώρους μέσω εφαρμογής της Google που εγκαινιάζεται και στην Ελλάδα

«H Ελλάδα είναι ένα απέραντο αρχαιολογικό πάρκο, που αξίζει να δουν και να περιηγηθούν άνθρωποι απ’ όλο τον κόσμο. Η σύγχρονη τεχνολογία προσφέρει τον απλούστερο, ταχύτερο και οικονομικότερο τρόπο για να προβληθεί η χώρα μας και οι πολιτιστικοί θησαυροί της. Γι’ αυτό το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού θα συνεχίσει και θα εντείνει τη συνεργασία που έχει ήδη εγκαινιάσει με την Google».
Με αυτά τα λόγια ο Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος χαιρέτισε την πραγματοποίηση της εφαρμογής Street View της Google και στη χώρα μας. Η Ελλάδα είναι η 56η χώρα στην οποία θα είναι διαθέσιμη η εφαρμογή αυτή λεπτομερών εικονικών περιηγήσεων, η οποία, μεταξύ άλλων, αποτελεί ένα πρώτης τάξεως μέσον προβολής πολιτιστικών προορισμών.
«Εχουμε 21 χιλιάδες αρχαιολογικούς χώρους και 65 εκατομμύρια κινητά αρχαιολογικά ευρήματα. Μόνον οι εκσκαφές και οι συνακόλουθες ανασκαφές στο μετρό της Θεσσαλονίκης αποκάλυψαν μια ολόκληρη βυζαντινή πόλη, με έναν τέλεια διατηρημένο αστικό ιστό. Αλοίμονο αν μια τέτοια χώρα, αλοίμονο αν η Ελλάδα δεν αξιοποιούσε τη σύγχρονη τεχνολογία για να προβάλει τη μοναδικότητα της πολιτιστικής κληρονομιάς της. Πόσω μάλλον σε μια χρονιά, που περιμένουμε περί τα 18 εκατομμύρια επισκεπτών στους αρχαιολογικούς μας χώρους», είπε ο κ. Παναγιωτόπουλος σε σημερινή εκδήλωση της Google, στην οποία μίλησαν και ο κ. Στέφανος Λουκάκος, Γενικός Διευθυντής Google Ελλάδος και ο κ. Διονύσης Κολοκοτσάς, Διευθυντής Εταιρικών Σχέσεων Google.
Το πιλοτικό πρόγραμμα ξεκίνησε από το Μουσείο της Ακρόπολης και  την Ιερά Μονή της Πάτμου –την πρώτη μονή στον κόσμο που έχει ενταχθεί στην εν λόγω εφαρμογή- και θα επεκταθεί και σε πολλά από τα 33 μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους υψηλής επισκεψιμότητας, που εντάσσονται στο Εθνικό Πιλοτικό Σχέδιο αναβάθμισης. Σχέδιο που περιλαμβάνει την επέκταση του ωραρίου, την αναβάθμιση των πωλητηρίων και των πωλητέων ειδών κ.α., και του οποίου η εφαρμογή έχει οδηγήσει ήδη από τον πρώτο μήνα σε εντυπωσιακή αύξηση της επισκεψιμότητας.


Διαβάστε ακόμη στο blog μας…

[metaslider id=1192]