fbpx

windows 10Το πλέον σύγχρονο, εμπορικό, λειτουργικό σύστημα για το σπίτι είναι καθ’ οδόν.

Τα Windows 10 φέρουν αισθητικές βελτιώσεις, νέες δυνατότητες διαμόρφωσης των εργασιών σας, ενώ, ναι, η έναρξη επιστρέφει!

Η γκρίνια για τις αλλαγές στα windows 8 άρχισε σχεδόν ταυτόχρονα με τις πρώτες εγκαταστάσεις τους. Η διεπαφή του χρήστη ήταν πιο ευμετάβλητη για χρήση σε περισσότερες συσκευές πέρα από το παλιό καλό PC, ενώ οι cloud based δικλείδες ασφαλείας τους περιόριζαν τις φιλικές σχέσεις του χρήστη με το μηχάνημα του. Χαρακτηριστικά σαν αυτά, προβλημάτισαν τον μέσο χρήστη των windows. Η δημοτικότητα τους έτσι δεν ανέβηκε ποτέ, καθιστώντας μέχρι σήμερα τα patchαρισμένα Vista (Windows 7), το καλύτερο λειτουργικό σύστημα που μπορούσες να αγοράσεις από τη Microsoft.


 

Τι παραπάνω θα κάνουν;

Σύμφωνα με την Microsoft, τα Windows 10 θα είναι μία προσπάθεια για ένα ευέλικτο λειτουργικό σύστημα που θα μπορεί να αποδώσει σε όλες τις προσωπικές συσκευές το ίδιο καλά. Τα καινούρια Windows, θα έχουν δυνατότητες εισαγωγής δεδομένων, συμβατές, με κάθε τρόπο που υπάρχει. Η λογική που υπάρχει μας λέει πως τα Windows 10 θα μπορούν να δουλέψουν στον παλιό σας υπολογιστή και στην καινούρια “έξυπνη” τηλεόραση σας εξίσου καλά. Ανυπομονούμε να δούμε πως θα το καταφέρουν αυτό.

Η Έναρξη επιστρέφει!

Το παλιό μενού της έναρξης επιστρέφει. Η παραδοσιακή λίστα των εφαρμογών θα εμφανίζεται δίπλα στα live titles των Windows 8 για όλα τα μηχανήματα με ποντίκι και πληκτρολόγιο. Όσον αφορά τις handheld συσκευές που βασίζονται σε οθόνη αφής θα έχουμε μία παρόμοια εφαρμογή της οθόνης έναρξης των Windows 8.1.

Η εναλλαγή των παραθύρων αλλάζει, και πέρα από το όμορφο Flip 3d, που το μάθαμε από τα Vista, προστίθεται η virtual desktop δυνατότητα Task View, για να βλέπουμε όλα τα ανοιχτά παράθυρα στο κάτω μέρος της οθόνης μας.

windows 10

Επιτέλους, πολλαπλά virtual desktop σε windows!

Για εμάς τους gamers, τα καλά νέα είναι ότι τα Windows 10 θα έχουν πλήρη υποστήριξη για DirectX 12. Όταν είχε ανακοινωθεί πριν μερικά χρόνια ήταν εντυπωσιακό και ασύμβατο με τις τότε κάρτες γραφικών. Ορίστε ένα χαρακτηριστικό που δείχνει ότι το μέλλον με Windows 10 θα είναι κάπως πιο ενδιαφέρον.


Θα είναι, στα αλήθεια, καλά;

Είναι λίγο δύσκολο να πούμε με σιγουριά, αφού έχουμε δει πολύ λίγα πράγματα μέχρι τώρα. Θα είναι σίγουρα “βαριά” για μερικούς παλιότερους υπολογιστές ενώ η πομπώδεις ανακοινώσεις της Microsoft για “ένα λειτουργικό με μία τελείως καινούρια προσέγγιση” μας κάνει να σκεφτόμαστε την νέα αναπροσαρμογή που θα πρέπει και πάλι να ακολουθήσουν οι μέσοι χρήστες. Βέβαια, το γεγονός του ότι η Microsoft εκτιμάει ξανά το πληκτρολόγιο και το ποντίκι του κάθε desktop, μας κάνει να ελπίζουμε σε κάτι καλό.

Τα Windows 10 αναμένονται στο δεύτερο μισό του 2015.

windows 10

Το πληκτρολόγιο και το ποντίκι πρωταγωνιστούν και πάλι στα Windows 10 (πηγή: cnet.com)

Γιατί Windows 10 και όχι Windows 9; Η Microsoft δεν δίνει κάποια εξήγηση. Ο Terry Myerson δήλωσε πως η ονομασία Windows 9, θα ήταν απλά “λάθος” παίρνοντας υπ’ όψιν το προϊόν και την διαφορετική προσέγγιση της Microsoft για αυτό.

Αν θα θέλατε να δοκιμάσετε τα Windows 10 και να τα αξιολογήσετε για τον εαυτό σας, μπορείτε να συμμετέχετε στο Windows Insider Program εδώ.

Intro Κατασκευή Ιστοσελίδων & eshop Σε #1 τεχνολογίες CMS Ανάπτυξη σε wordpress, prestashop, woocommerce 19 Χρόνια εμπειρίας Κατασκευάζουμε ιστοσελίδες από το 2001 Ξεκάθαρες χρεώσεις Οικονομικά πακέτα σύμφωνα με τις ανάγκες σας sillogoi Ιστοσελίδες οργανώσεων & συλλόγων Ειδίκευση & εμπιστοσύνη Πολυετής συνεργασίες με ΑΔΕΔΥ, ΕΛΛ.Ο.Κ, ΟΔΥΕ, ΕΣΚΑ Επικοινωνία μελών Μέσα από SMS, newsletters & social. Αρχείο μελών. Ολοκληρωμένες υπηρεσίες Υποστήριξη, ενημέρωση υλικού & social, live stream... eshop Ενημέρωση eshop και ιστοσελίδων Καταχώρηση προϊόντων Σύμφωνα με τις προδιαγραφές σας. Ενσωμάτωση SEO. Επεξεργασία εικόνων Image optimization. Καθάρισμα φόντου. Ενημέρωση ιστοσελίδας Ανάπτυξη δημοσιεύσεων, συγγραφή άρθρων, κειμένων. adwords Διαφημίσεις σε Google & Facebook Διαχείριση Google adwords Δημιουργία & ενημέρωση λογαριασμού διαφημίσεων. Δημοσιεύσεις σε Facebook Επαγγελματικά posts Facebook, Instagram, Twitter. Google business & maps Ξεχωρίστε στους χάρτες και στις αναζητήσεις.